1r Simposium de Tenis de mesa i parkinson i Primera Ping-Ponada de Parkinson de Ponent

El proper cap de setmana, els dies 19 i 20 d’octubre, es durà a terme al Centre de Tecnificació de Tennis Taula “Enric Vall” a les Borges Blanques (Lleida), un simposi innovador orientat a la pràctica del tennis taula persones amb Parkinson. L´esdeveniment, organitzat pel CTT Les Borges, compta amb el suport de la seva experiència en la promoció d´aquesta activitat tant a nivell català com espanyol i internacional, després de dos anys de treball i participació en diverses reunions relacionades amb la malaltia de Parkinson.

Aquest primer simposi té com a objectiu mostrar l’enfocament d’entrenament que el club ha desenvolupat per a persones amb Parkinson, explicant com i per què es dinamitzen les sessions de manera específica. Durant l’esdeveniment, entrenadors, fisioterapeutes i llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) podran participar en les dinàmiques d’entrenament específiques per professional. Pel altra banda les famílies dels participants es podran involucrar activament a les dinàmiques programades.

Entre les activitats destacades, es realitzarà una jornada de “Dia de les Famílies” el dissabte al matí, on s’oferiran taules rodones gratuïtes sobre diversos temes relacionats amb la malaltia de Parkinson i l’impacte del tennis de taula en la qualitat de vida dels afectats i afectades. A més, tindrà lloc la Primera Ping-Ponada de Parkinson de Ponent, una competició especial adaptada, oberta a jugadors de tots els nivells que vulguin gaudir de l’esport sense l’enfocament competitiu tradicional, sinó amb l’objectiu de compartir i millorar a través del tennis de taula. “No competim, compartim el nostre esport que ens ajuda a millorar en tots els aspectes de la nostra malaltia de Parkinson.”

El curs d’especialització en entrenament integral per a persones amb Parkinson serà una altra part clau del simposi, dirigit a clubs i entrenadors amb inscripció prèvia.

L’Associació Parkinson de les Terres de LLeida juntament amb la Universitat de Lleida, col·laboren en aquest simposi, emfatitzant que el tennis de taula és una eina no només esportiva, sinó terapèutica, que contribueix a millorar diversos aspectes físics i emocionals en els que pateixen la malaltia.

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web utilitza Akismet per a reduïr spam. Learn how your comment data is processed.