1r Torneig PPXTT a Andorra

No ha estat gens fàcil fer una competició a mida en aquesta ocasió. Diferents variables no permetien deixar la feina feta el dia abans, i es va tenir que esperar fins l’hora d’inici per concretar el nombre de jugadors definitiu.

Només amb els jugadors de PPXTT ja sobrepassavem el nombre previst, 40, per fer 5 grups de 8 i poder fer una competició «normal». A més, s’ens va demanar d’incloure també jugadors andorrans, pel vem decidir una fòrmula poc habitual, es van configurar 8 grups de 6 jugadors repartits, més o menys, per seu nivell de rànquing. C om que allò s’ens hauria anat d’horari es va jugar al millor de tres sets. O sigui els jocs no arribaven a 11 sinó a 7 i sense ventatge de dos punts.

Crec que vem endevinar, doncs els jocs eren vibrants, amb poques possibilitats de remuntar si un es despistava una mica. Haig de dir que tots els jugadors, en especial els caps de sèrie de cada grup, van col·laborar magníficament i gràcies a això no va haver cap tipus de problema. Les actes van retornar a la taula de competició amb la seva classificació final.

Mentres es jugava la fase de grups, es va rumiar com hauria de ser la segona. No tenia clar a quina hora acabaríem aquesta fase, però preferia fer jugar a tothom per igual encara que fos un sol partit, que deixar fora els últims de grup i només seguir amb els primers.

Crec que la fòrmula va anar força bé, un grup de 6 permet jugar 5 partits, i la gent ja queda ben servida. A continuació per decidir les posicions es va fer jugar els primers de cada dos grups, els segons, els tercers, etc. Només va haver una excepció, i va ser amb el grup de 4 i 5***** que va haver un creuament entre els primers i els segons de cada grup, per fer a continuació el partit pel tercer i quart lloc i en acabat que els finalistes disputessin la final al millor de 5 onzes.

Crec que es va veure una molt bona competició, la multitud de gent que passava pel centre fent les compres, quedava enganxada veient els jugadors i molts d’ells preguntaven si es podia jugar. Eren quasi les dues de la tarda quant acabava el partit entre Maldonado i Caimel, pel tercer i quart lloc, Caimel va guanyar el tercer lloc. A continuació la finalíssima entre el jove Carlos Sánchez i l’experimentat Pere Prat. Feia molt de temps que no els veia jugar i deu-ni-do com han progressat, Prat ha millorat moltíssim el saque i també la velocitat del seu topspin i es va endur el primer joc per 11-9; un duríssim segon joc que va arribar a 15-13 pel jove Sánchez, va ser el punt d’inflexió d’una treballada victòria, que va continuar amb un 11-9 i finalment 11-7.

Carlos Sánchez, un jove de 15 anys, sortit de ppxtt on va donar els seus primers passos fa tres anys en les categories per infants, ha millorat moltíssim. De la mà d’un altre habitual del programa Jordi Farrés, va consolidant el seu joc bassat en els principis bàsics d’un bon jugador, la inteligència, la seriositat, la tècnica i el físic. En aquest Grand-Slam, tal com l’hem vist, té moltes possibilitats de conquerir la seva cinquena estrella.

Els sistema de puntuació per aquest Open, és el següent: Es comptabilitza com un OpenClub i s’ha dividit en quatre categories, 4 i 5*****, 3***, 2** i 1*. Com que el total de jugadors de cada categoria han sigut 12, s’aplica el pack de 15. Sé que és una mica pilladet, però ja veu veure que vem tenir que fer jocs de mans per fer una cosa amb cara i ulls.

Els jugadors que pujen a 2** són els tres que van jugar més amunt i que ja, pels seus punts de rànquing, s’ho mereixen:

5482 Bozhidarou Petkov, Tsvetan (Chechu)
4426 García Tejedor, Javier
5460 Padial Vicenç

Podeu veure el recull fotogràfic aquí.

9 thoughts on “1r Torneig PPXTT a Andorra”

 1. FELICITATS Josep i gràcies a tots els que heu participat. De ben segur m’he perdut unes jornades inoblidables!

  Vull felicitar públicament en Josep Carrión per liderar un cop més la part social de PPxTT, tant important pel programa. Per nosaltres era un repte molt important i com sempre tirem endavant malgrat la feina que suposa i la feina que tenim en el dia a dia (tots els canvis d’aquesta temporada, la Festa del dia 18…) Si no fos per ell aquesta sortida és quedat ajornada per més endavant, és molt més agoserat que jo, i gràcies a això és posible ciulminar idees com lea d’Andorra. Vull tambè agraïr a l’Emili Asensi la seva iniciativa i esforç perquè aquesta activitat s’hagi pogut fer. De ben segur es convertirà en un clàssic per properes temporades.
  BONA feina I gràcies!

  1. M’ho han posat molt fàcil.
   Tinc una bona família, sempre hi ha el trapella, també l’espavilat, el que tens que anar darrera d’ell, el que tens sempre al teu costat, l’agraït, el punyetero, el efussiu, el impacient, el gamberret, el passota.
   Però tots junts, podem fer moltes, moltes coses.
   Jo ja els hi vaig dir. Arribarem fins on vosaltres volgueu arribar.

   El pròxim repte: 18 de desembre. I aquest sí que serà gros de veritat.
   Confio en que la família ens farà costat i podran gaudir com jo ho fet del mèrit de formar part del grup organitzador d’una Festa del pingpong per TOTHOM, muntada per nosaltres… la família.

   Salut i felicitats a tots els que m’heu ajudat a que això sortís com ha sortit.

   Josep

   1. Enhorabona Josep, veig que la cosa va creixent, només grair-te el haver-nos orientat als inicis del nano, mira ja va pujant mica en mica, en part gràcies al PPXT, i a tu.

    1. Doncs és veritat, quant el vas portar amb 9 o 10 anyets ja et vaig dir que aquest nano prometia. El vaig seguint una mica de lluny i veig que el nano va tirant bé. No l’estressis molt, de vegades els pares volem anar més depressa que la canalla i això és contraproduent. Han d’evolucionar per sí sols i gaudir dels progressos. Molts s’han cremat abans d’arribar a juvenils i això és un pecat capital i culpa dels qui els porten.

     Salut i força a tots els Massip, que sou un munt. Ens veiem el 18 de desembre.

     Josep

 2. josep romero alsina

  desde aqui vull fer arribar les meves felicitacions a tots els organitzadors per aquest gran torneig,i a tots els participants i guanyadors…

  1. Uns quants et vem trobar a faltar Josep.
   Els andorrans i les titis tant guapes que hi havien, haurien flipat amb el joc del Fred Aster del ppxtt.

   Salut,
   Josep

 3. sergi fernandez

  Soc un dels dos que varem anar amb Autocaravana ..
  Res. donar les gracies al josep i a tothom ….. A part de la competi.. el descobriment del “puto” tobotronc a estat una grand descobriment i animo al amants de les descargues adrenaliniques que ho probeu sense tocar freno !!!
  Fins la proprera !!!

 4. Bones!
  Porto estona llegint aquesta web i en tinc moltes ganes de tornar a jugar a ping-pong, jugaba quan tenia uns 16 i ara ja en tinc 33 però veig que puc tornar gràcies a les vostres activitats. Visc a L’Hospitalet i gràcies a una notícia al diari de la ciutat arribo fins vosaltres gràcies al CTT L’Hospitalet. Espero poguer participar en la festa del dia 18.
  Estaré pendent per veure la programació.
  Salut a tothom!
  David

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà

Aquest web utilitza Akismet per a reduïr spam. Learn how your comment data is processed.