Nota informativa sobre el Rànquing 2010-11

Aquesta temporada PPxTT està aplicant un nou sistema de rànquing. Creiem que l’estructura base és correcta, però que encara cal afinar certs aspectes.

L’objectiu del rànquing és la de situar als esportistes en un ordre coherent, dins de la seva categoria d’estrelles i col·locar els de més nivell dins del Grand-Slam, perquè els que realment opten a pujar d’estrelles estiguin inclosos en el contingent corresponent.

Les puntuacions base que es tenen en compte en aquesta temporada són:

En ser la primera temporada, hem hagut de fer adaptacions segons les situacions que ens anàvem trobant. Per exemple en el Grand-Slam, la participació varia segons la categoria.

Passem a comentar els criteris generals:

Coeficient d’importància:
Segons el tipus de competició s’està aplicant una diferència de punts. Aquest criteri continuarà però revisarem el coeficient entre una i altra, per si ha de ser més petit.

Participació:
Per aquesta temporada es diferenciaven tres tipus de packs de competició, segons la participació: 10, 15 ó 20. Segons augmentava el nombre de participants augmentava el nombre de punts pel rànquing.

Ens hem trobat que els packs no sempre s’ajustaven als packs establerts. Hem d’estudiar com fer-ho, tenint en compte que en el cas de varis packs el mateix dia de la mateixa categoria (com passa a l’OpenRE) no pot haver-hi diferència entre un pack i l’altra, malgrat que el nombre de participants sigui diferent. Actualment fem els grups abans i adaptem el dia de la competició si cal. La puntuació del rànquing va sempre sobre la participació final real.

Sovint cal barrejar categories per poder convocar una prova (bàsicament als OpenClubs i MiniOpens). En això no hi vèiem inconvenient quan es publica abans i cadascú suma els seus punts a la categoria que pertany. La dificultat ve quan en el mateix moment cal ajuntar categories per poder fer la competició. En aquest cas s’intenta respectar el compromís de les categories anunciades corregint les puntuacions dels esportistes de la categoria més baixa que s’ha hagut d’ajuntar amb la superior. Entenem que aquestes correccions cal seguir-les fent.

Comitè de rànquing:
En aquest comitè de rànquing estic jo mateix i demano opinió puntualment a qui tingui més a prop.

La idea és que a vegades cal intervenir directament per corregir situacions força clares. Jugadors que no estan situats correctament en el rànquing inicial, correccions per qüestió de participació, etc.

El comitè es podria oficialitzar, però tinc por que encara ho compliquem més i sobretot sigui més lent a l’hora de prendre decisions.

Potenciar la participació:
És clar que aquest rànquing potencia la participació (quant més participo, més punts tinc), i ens agrada aquest criteri. A més a més, el fet que per pujar d’estrella cal fer-ho en el Grand-Slam (apart dels d’1 estrella), neutralitza les possibles descompensacions per la raó de participació.

Com comentàvem a principi de temporada, no pretenem fer un rànquing perfecte perquè aquest només és possible quan tothom juga les mateixes competicions. Volem que el rànquing sigui per una banda, una eina d’ajuda perquè tothom jugui al nivell que li correspon, i per l’altra, una motivació més per participar en el programa.

Us vull agraïr molt sincerament la vostra comprensió i ajuda en aquest aspecte. Totes les vostres aportacions respecte al rànquing han estat per sumar i heu entès les dificultats que anaven sorgint.

Els vostres suggeriments per millorar el rànquing de la propera temporada (o el tipus de competició) seran molt benvinguts.

Gràcies per fer-ho fàcil.

Josep Llopart
PPxTT

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web utilitza Akismet per a reduïr spam. Learn how your comment data is processed.