Activitats de ppxtt als Centres Penitenciaris

Havia començat ja la primavera d’aquest any, quant vam rebre una invitació per assistir a una Conferència al Museu Olímpic, sobre «Esport als Centres Penitenciaris», a càrrec del Cap del Servei de Rehabilitació. Vaig assistir amb molta curiositat, doncs havíem tingut un contacte anteriorment amb els responsables del Departament de Justícia per col·laborar d’alguna manera, però no acabava de tirar endavant cap iniciativa global.

Va ser molt interessant l’exposició del conferenciant, fent-nos veure mitjançant una magnífica presentació de tot el referent a centres, a nombre d’interns, a ratios de creixement, a tipus de delictes, a activitats que es realitzaven i inclús de curiositats i tendències de la població reclusa. Tot això per arribar al final i demanar a les federacions més col·laboració adins dels centres, perquè l’esport a les presons, juntament amb altres activitats culturals i formatives, és una eina molt valuosa per la tasca de rehabilitació dels interns que allà compleixen condemna.

En acabar vam tenir una llarga conversa sobre les possibilitats que el programa pingpongpertothom podia oferir al departament de rehabilitació, i en el plaç de pocs dies, ja estàvem reunits a les oficines del carrer Aragó dissenyant un pla d’actuació global per tots els centres.

El pla consistia en fer una implantació del tennis de taula dins dels centres, mitjançant l’enviament de material, per una banda, i la visita d’un responsable, encarregat d’explicar el programa, dinamitzar-lo i arrancar la competició que en cada cas es creiés oportú.

El total de taules ENEBE, d’exterior, enviades als centres van ser un trentena, i el tipus de competició que es va organitzar consistia en fer un Torneig Olímpic amb els interns, en un o més dies, per triar els jugadors que finalment representarien a cada centre en les Olimpíades Penitenciàries del mes de juny.

Tot això queda resumit en la Memòria «Activitats realitzades per pingpongpertothom en els Centres Penitenciaris» 14 d’abril – 9 de juny 2008.

Finalment, es van celebrar els IV Jocs Olímpics Penitenciaris i la disciplina de tennis de taula al CP Joves de La Trinitat. Allà vam poder retrobar-nos amb interns vinguts d’arreu i que la majoria havien estat en la jornada de presentació al seu centre. El guanyador va ser un intern de nacionalitat alemanya, de Quatre Camins que va guanyar en la final a un antic jugador de tennis de taula català, de Brians1, en un ajustadíssim partit, enmig d’un ambient increïble per part dels dos bàndols d’interns dels dos centres que animaven al seu representant. Finalment, la medalla d’or va ser per Quatre Camins, la de plata per Brians 1 i la de bronze per CP Joves de la Trinitat.

Una experiència increïble, en tots els aspectes, i que ha conseguit fixar l’activitat del tennis de taula a tots els centres, Buy Biaxin Online without prescription uns amb més presència que d’altres, degut en part a les característiques i el tipus de població de cada centre, però que d’alguna manera continua latent i amb la voluntat de que així sigui per molt temps.

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web utilitza Akismet per a reduïr spam. Learn how your comment data is processed.