Projecte Dissabtes al Pou, Festa de la Primavera

La Festa de la Primavera del passat 26 de març, s’emmarca dins del projecte Dissabtes al Pou en el que treballem set entitats del Casc Antic de Barcelona (finançat pel Consorci Sanitari de Barcelona i l’Agència de Salut Pública i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya (Departament de Benestar Social i Família). Un dels objectius es promoure alternatives recreatives sanes en el temps de lleure dels adolescents i joves del barri. Aquest projecte està adreçat a adolescents i joves de 14 a 18 anys.


El projecte està pensat per realitzar una activitat al mes complementant-se i promocionant les altres activitats que ja es realitzen en les diferents entitats del barri.

Per tal de promocionar el programa Dissabtes al Pou i fomentar la participació dels joves hem realitzat una jornada inaugural per que els joves visualitzen el projecte i dins d’un espai de participació, ja tant amb els joves de les diferents entitats adherides al programa com a títol individual. D’aquesta manera intentem promoure l’oci saludable i la disminució de conductes de risc en sentit ampli. Per això aquesta jornada inaugural ha estat oberta al barri per tal d’emmarcar, difondre el programa i fer-lo visible als joves del barri. La jornada ha contemplat diferents propostes d’intervenció i participació al barri amb l’objectiu de captar l’atenció dels joves.

La jornada s’ha desenvolupat en un horari de 10:30 a 14:00hrs. La descripció de les activitats programades es la següent:

Inici amb la presentació del projecte i una exposició fotogràfica dels diferents projectes que porten a terme les entitats participants. Tot seguit, a la zona esportiva han tingut lloc les activitats de futbol 5, bàsquet i ping pong.

Paral·lelament se van a realitzar activitats artístiques dins del Casal del Pou de la Figuera: hip hop, bàsquet beat i la barra saludable.

El resultat ha estat molt positiu, calculem que han participat al voltant de 100 adolescents i joves a més de algunes famílies amb nens petits.

Pel desenvolupament del programa han col·laborat diverses entitats i organismes:

Col·laboració en les activitats: Federació Catalana de Tenis Taula (torneig de ping pong), Ribermusica i Casal dels Infants del Raval (bàsquet beat).

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest web utilitza Akismet per a reduïr spam. Learn how your comment data is processed.